Jasmijnstraat 20 te Utrecht

Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Daalsebuurt staat ook wel bekend als de Bloemenbuurt. De buurt is gebouwd als een van de eerste uitbreidingen van de stad sinds de Middeleeuwen. Er is veel gebouwd door private partijen. Er is met name gebouwd voor de medewerkers van de NS en het slachthuis.De wijk lag langs de belangrijke route naar Amsterdam. De wijk is aan het veranderen. Er komen steeds meer jonge en hippe stellen wonen. Ook de Amsterdamsestraatweg is aan het veranderen. Gemeente Utrecht pompt veel geld in de herinrichting van de straat. Hippe winkels, speciaalzaken en restaurants. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. De bouw van Wisselspoor op het voormalige NS-terrein is in volle gang. Dit wordt een auto-luwe woon-werkbuurt. Super hip, luxe en heel erg stoer.

Het woonhuis

Het woonhuis is gekocht in 2017 en geheel verbouwd in 2017/2018. De bewoners waren van plan om hier langer te blijven wonen. Maar soms trek je de stoute schoenen aan en ga je voor een groots en meeslepend avontuur. De huidige bewoners hebben de woning opgeknapt. Ze hebben rekening gehouden met het karakter van het huis, maar de woning comfortabel en luxe gemaakt. Zo is er zelfs airco voor de warme dagen.

– Nieuwe keuken met inbouwapparatuur uit 2017;
– Nieuwe badkamer met Amerikaans eiken en twee douches uit 2018;
– Airco aangelegd;
– Geheel gestuukt
– Nieuwe CV-ketel;
– Nieuw hangend toilet;
– Woning is aan de buitenzijde geverfd in 2018;
– De begane grond vloer is geïsoleerden vervangen in 2017.

Omgeving

De Amsterdamsestraatweg heeft nog een rauw, stoer randje, maar wist je dat de Amsterdamsestraatweg heringericht gaat worden? De gemeente heeft hier meer dan 1 miljoen euro voor uitgetrokken. Ook zal langzaam aan de schreeuwerige reclame verdwijnen. Er komt meer ruimte voor groen, er komen meer kunstwerken langs de straat. De boekenkast van Jan is de Man staat zelfs in de Lonely Planet. Neem je een kijkje bij het kunstwerk ga dan direct langs bij &Meer. Een leuke winkel vol vintage, hebben dingen en accessoires of bij een Winkel vol Winkeltjes de mooiste sieraden. Op woensdag is er op de Plantage een markt. Lekkere kaasjes, aardappels en een vers visje. In de wijk is steeds meer te doen. The Food Club, GYS, Satriales, Familie van Rijk, Loaded & The Ping Pong Club zijn op loopafstand. Voor de avondwandeling, sporten, de kinderboerderij of gewoon eten loop je zo het Julianapark in. Er zijn in het park ook steeds meer festivals te vinden zoals Tapt. Wil je speciaalbiertjes proeven dat kan bij Het Werkspoorkathedraal of bij Oproer. Op dit moment kun je nog twee parkeervergunningen krijgen. Met de komst van Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zullen de hotspots en de faciliteiten alleen maar toenemen.

Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, woonkamer, hangend toilet, open keuken. Vanuit de woonkamer bereik je ook de stadstuin op het zuidoosten. De woonkamer is lekker breed, breder dan de meeste woningen in de wijk. Dit voelt direct goed. De plafond aan de achterkant heeft een grappig detail. Het loopt iets schuin omhoog. Zo maak je optimaal gebruik van de ramen en de lichtinval.

1e verdieping:
Overloop, grote slaapkamer aan de voorkant. Luxe badkamer met een toilet, dubbele wastafel en een dubbele douche. De badkamer is luxe afgewerkt. Aan de achterzijde een slaapkamer met een vaste kast. In deze kast zit ook de aansluiting van de wasmachine. En heb je het warm in de zomer? Dan zet je gewoon de airco aan.

Zolder:
De grote verrassing. Een enorm ruime zolder met een stahoogte van 1.90. Om hier woonoppervlak van te maken moet de nok verhoogd worden en een vaste trap geplaatst worden. Om de nok te verhogen moet er wel een vergunning aangevraagd worden. De zolder wordt nu gebruikt als bergruimte en hier hangt de CV-ketel.

Dakterras:
Nu is er geen officieel dakterras. Maar als het zonnetje om 18:30 net niet meer in de tuin schijnt kun je nog wel op het dak zitten. De huidige bewoner heeft er vlonders neergelegd. Maar er is geen vergunning. Een dakterras met vergunning moet aan veel eisen voldoen. Wel kun je hier heerlijk in het zonnetje zitten.

Pluspunten van de woning

  • Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • Turn-key, recent gerenoveerd
  • Opkomende wijk
  • Twee grote slaapkamers
  • Airco
  • Luxe keuken en badkamer
  • Sfeer, afwerking en lichtinval

Vraagprijs € 345.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

&Meer

3 minuten lopen naar &Meer

GYS

4 minuten lopen GYS

Jasmijnstraat 20 Utrecht, Jasmijnstraat 20 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

De Plantage

4 minuten lopen naar de Plantage

Centraal Station

5 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Julianapark

6 minuten fietsen naar het Julianapark

The Food Club

7 minuut lopen naar The Food Club

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's stadstuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Jasmijnstraat 20 te Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg: Shabbie Chique. Leuke speciaalzaken en boetiekjes, maar ook een overschot aan kapsalons & kebab zaken. Ik ben zelf gevestigd op de Amsterdamsestraatweg, omdat ik er in geloof dat de straat weer een straat wordt om trots op te zijn. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten