Muntkade 8 A 5 te Utrecht

, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Het Dekkledenhuis

Een oud pakhuis aan de Muntkade. Allure, bijzonder en bovenal sfeervol. Daar wil je toch wonen? Dit loftachtige appartement bevindt zich in het oude Dekkledenhuis gebouwd in 1913. In 2011 is het pakhuis – waar zoals de naam het al zegt dekkleden en tenten werden verhuurd – getransformeerd naar een kleinschalig appartementencomplex. De charme van een oud pand, maar met het comfort van nieuwbouw.

Appartement

Het loftachtige appartement bevindt zich op de begane grond. Door de enorme raampartijen is er bijzonder veel lichtinval. De stadstuin geeft een heerlijk vakantiegevoel.

Omgeving

De bewoners zeggen: “We worden altijd vrolijk wanneer we over de Leidsekade naar huis fietsen langs de karakteristieke bruggetjes, langs de molen en de woonboten met uitkijk op het Merwedekanaal met vaak een prachtige zonsondergang over het water. Het Muntkwartier is heerlijk wonen, vlak naast de historische Rijksmunt, waar in het water veel gezwommen wordt. Wanneer je het kanaal oversteekt kom je in Park Oog in Al. Een heerlijke groene oase, waar we graag koffiedrinken bij het Landhuis in de Stad. Er is meer leuke horeca op loopafstand. Met 10 minuten lopen ben je bij Jasmijn en Ik, Buurten in de Fabriek, Kanaalzicht, InSTOCK, Bastacosi. De andere kant op lopen we ’s avonds vaak naar de bioscoop KinePolis, de Pomp en Miyagi and Jones. Voor nog lang zon op het terras gaan we naar Kantien aan de overkant van het water.”  De Muntkade ligt in een groene omgeving, omringt door water. Toch ben je ook binnen 5 minuten rijden op de snelweg, met 5 minuten fietsen op het station en met 8 minuten fietsen op De Neude. De locatie is top met veel voorzieningen, zowel in Oog in Al als Lombok heb je vele winkels voor de dagelijkse boodschappen. De westkant van de stad is volop in ontwikkeling. Het zwaartepunt van de stad zal verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat de Muntkade nog centraler zal worden.

, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Muntkade 8 A 5 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Gemeenschappelijk entree, hal, trappenhuis, lift.

Begane grond:

Entree, hal, luxe open keuken met kookeiland. Aan de open keuken bevindt zich de eetkamer. Door de vide heb je hier een hoogte van 5 meter. Dit zorgt voor extra veel licht. De achterzijde is voorzien van hoge raampartijen en een schuifpui naar de beschutte stadstuin. ’s Ochtends kun je hier heerlijk ontbijten volop in de zon. En in de zomer blijft de zon tot halverwege de middag op de loungebank schijnen. In het tussengedeelte van de woning is een garderobekast gerealiseerd, een toiletruimte en een ruime extra bergkast voor de witgoedaansluitingen. De woonkamer heeft ook weer de hoge plafonds, grote sfeervolle ramen en een vide. Het loftgevoel is hier compleet. Ook vanuit het zitgedeelte kan je naar buiten. In de rustige de Wetstraat zit je ’s middags voor het raam in het zonnetje lekker te lezen of borrelen. Dit kan uiteraard ook op het gemeenschappelijke dakterras van ca. 150 m2.

1e verdieping:

Overloop, badkamer met een hangend toilet, douche, wastafelmeubel. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime slaapkamer en aan de achterzijde een tweede slaapkamer. Dit was voorheen een inloopkast/studeerkamer. Nu in gebruik als babykamer. Alleen de badkamer is afgesloten, de rest staat in open verbinding met elkaar.

Pluspunten van de woning

✓ Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen;
✓ Alle nodige voorzieningen in directe omgeving
✓ Turn-key
✓ Goed geïsoleerd
✓ Stadstuin & een gemeenschappelijk dakterras van 150 m2
✓ Sfeer, afwerking en lichtinval
✓ Gezonde en actieve VvE

Vraagprijs € 439.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Rijksmunt

1 minuut lopen naar de Rijksmunt

Park Oog in Al

4 minuten lopen naar Park Oog in Al

Land Huis in de stad

5 minuten lopen naar Landhuis in de Stad

Buurten in de Fabriek

6 minuten lopen Buurten in de Fabriek

Kanaalzicht

7 minuten lopen Kanaalzicht

Centraal Station

10 minuten lopen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's appartement

Foto's dakterras + tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Muntkade 8 A 5 te Utrecht

Omgeving langs de Muntkade

Lombokplein & Beurskwartier

Ontwikkelingen

Lombokplein

Utrecht groeit en die groei moet opgevangen worden. Nu is het Westplein een groot, druk kruispunt met veel asfalt, auto’s en fietsers. Hier zal de Leidsche Rijn doorgetrokken worden, komen er twee autostraten met 30 kilometerzone en zullen er appartementen gebouwd worden. De Leidse Rijn is een oude waterloop. De Leidsche Rijn loopt nu vanaf het Merwedekanaal bij De Munt tot aan het Westplein. De bedoeling is dat dit in eren wordt hersteld en doorgetrokken wordt. Daarnaast willen ze hier ruimte maken voor een park en tuinen voor de nieuwbouwwoningen.

Beurskwartier

In 2023 heeft Utrecht een nieuw stadsdeel, dit wordt een hippe, duurzame aanvulling op het oude stadscentrum. Er komen ca. 5000 nieuwe woningen. Daarnaast is er ruimte voor groen, werkplekken en winkels. De gebouwen zullen in hoogte variëren tussen de 12 en 90 meter. De prijzen van de woningen zullen variëren van goedkope woningen tot het duurdere segment. Pas in 2023 zal er gestart worden met het bouwen van het beurskwartier

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

De westkant van Utrecht zal door het nieuwe centrum en de ligging ten opzichte van het station een enorme boost krijgen. Dit wordt een duurzaam stukje Utrecht. De Muntkade wordt dus steeds centraler.

Documenten