Julianapark, Julianapark: voor velen onbekend, maar zeker niet onbemind, Makelaar in Utrecht

Julianapark: voor velen onbekend, maar zeker niet onbemind

Voorheen woonde ik aan de Oostkant van de stad. Ik kwam met name in het Wilhelminapark & het Griftpark. Ik kwam eigenlijk nooit in het Julianapark. Maar het heeft mij aangenaam verrast. Wat is het hier fijn. Wat kun je hier ‘s avonds heerlijk een avondwandeling maken en een ijsje halen bij The Sandwich Company. Het Julianapark een park met de grandeur van het Wilhelminapark, het sociale aspect van het Lepelenburg & de sportfaciliteiten en dieren van het Griftpark. De kippen lopen vrij rond in het park, soms ook bij de huizen rondom het park.

Julianapark, Julianapark: voor velen onbekend, maar zeker niet onbemind, Makelaar in Utrecht

Het Julianapark is het oudste park van Utrecht. Het park is aangelegd in 1903. De geschiedenis van het Julianapark begint bij de familie Kol. In 1903 gaf familie Kol de firma Copijn de opdracht om het terrein rondom de boerderij aan te leggen als park. Iedereen kent in de omgeving het park als de tuin van Kol. In 1928 verkopen de erfgenamen het park aan de Gemeente Utrecht. Ze verkopen het park alleen als het tenminste 100 jaar als park blijft bestaan. De gemeente geeft de tuin de naam Julianapark. Een openbaar park voor alle mensen in Utrecht.

Julianapark, Julianapark: voor velen onbekend, maar zeker niet onbemind, Makelaar in Utrecht

Het Julianapark heeft alles. Prachtig groen, geen fietsers, maar mensen die genieten van de natuur. Om het park staan hekken het is dus niet mogelijk om tot in de late uurtjes in het park te hangen. Het park is opgedeeld in 3 delen.

  • De dierenweide. Hier kunt u de damherten en andere dieren bewonderen. Bij het Antje Drijver paviljoen kunt u wat drinken. 
  • Een recreatief deel met een grote weide, een podiumheuvel voor culturele activiteiten en een water- en zandspeelplaats.
  • Een rustig deel met slingerende paden en monumentale bomen. De perfecte plek voor een fijne wandeling. 

Honden en fietsers mogen niet in het Julianapark. Woon je in de buurt met kinderen? Het Julianapark is de grote achtertuin voor gezinnen met kinderen. De dierenweide & de speelweide zijn groot favoriet.

Julianapark, Julianapark: voor velen onbekend, maar zeker niet onbemind, Makelaar in Utrecht

Sinds 28 oktober 2014 is het Julianapark een gemeentelijk monument. In Utrecht zijn er nog drie andere Monumentale stadsparken: het Wilhelminapark, het Zocherpark & gedeeltelijk het Park Oog in Al.

Julianapark, Makelaar in Utrecht

Het Antje Drijver Paviljoen is sinds kort in handen van Jolien. Voor buurtbewoners van groot tot klein organiseert Jolien activiteiten zoals parkwandelingen, yoga, bootcamp voor 60+’ers, gitaarworkshops, schilderworkshops, freerunning en paaseitjes zoeken. Ook kan iedere parkbezoeker in het paviljoen terecht voor een kop koffie, iets fris, een ijsje of een broodje. Naast het Paviljoen is er ook een restaurant. Restaurant het Julianapark, een chinees restaurant wat ook sushi serveert. Ook zijn er steeds meer festivals. Bijvoorbeeld Tapt festival een speciaal bier festival.

Het Julianapark is voor velen onbekend, maar zeker niet onbemind. Het park is fantastisch. Alles wat je nodig hebt kun je er vinden. Wil je picknicken in het park? Loop dan even langs Familie van Rijk en vul daar je mandje met spulletjes voor de heerlijkste picknick.

Wil jij wonen in de buurt van dit heerlijke park? Dan is het slim om ons aanbod in de gaten te houden.

https://www.facebook.com/AntjeDrijverPaviljoen/