Otterstraat 54 D te Utrecht

, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Pijlsweerd

Pijlsweerd is van oudsher een stukje tuindersgebied. Daarnaast stond in Pijlsweerd het Klooster van Bethlehem. Waar het oude klooster stond vind je nu het Betlehempark. Pijlsweerd is een bijzonder wijkje. Van vroeger uit woonde hier veel tuinders. Er staan hier typische arbeidershuisjes, maar ook statige herenhuizen. Pijlsweerd is een mooi stukje Utrecht verscholen tussen de Amsterdamsestraatweg, Weerdsingel en Oudenoord. Dit stukje wordt steeds hipper. Dicht bij het centrum, alle voorzieningen om de hoek en de typische Utrechtse geveltjes.

Het appartement

Dit appartement is iets heel bijzonders. Het loftachtige appartement bevindt zich op de begane grond. Door de enorme raampartijen is er bijzonder veel lichtinval. De stadstuin geeft een heerlijk vakantiegevoel. Pssst, geheimpje het Otter-Beverpark grenst aan de woning. Afgesloten met een mooie beukenhaag. Je kijkt dus volop in het groen. Bijna niemand kent dit park en dat willen we graag zo houden, maar hoe fijn is dit? Het park wordt onderhouden door de gemeente en de ‘tuinmoeder’ geeft nog een beetje extra zorg en liefde. Het hek gaat ‘s avonds op slot en de bewoners van de aangrenzende percelen hebben een sleutel. je kunt dus altijd achterom.

Omgeving

Dit straatje is heerlijk rustig, maar met 5 minuten lopen ben je in de oude binnenstad van Utrecht. Je loopt binnen 5 minuten naar het Centraal station. Lunchen doe je om de hoek bij GYS, een taartje kun je eten bij Rose & Vanilla en voor een borrel aan de Singel in de zon ga je naar Roost. Geen zin om te koken? Tropisch eethuis Prem aan het begin van de Amsterdamsestraatweg heeft echt de aller lekkerste Roti. De Albert Heijn, Aldi & Ekoplaza zijn letterlijk om de hoek. De Amsterdamsestraatweg en de straatjes er omheen zijn aan het veranderen. Hippe winkels, speciaalzaken en restaurants. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Op dit moment zijn ze volop aan het bouwen aan ‘Stoer Stukkie Stad: Wisselspoor’. Stoer, creatief, actief, groen en centraal stukkie stad. Voor mij als makelaar was dit het teken dat wij in deze wijk moesten gaan wonen. Jan is de Man, heeft afgelopen week de Straat alweer een beetje mooier gemaakt met zijn tweede kunstwerk. Hoe tof?

, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal met garderoberuimte en meterkast, vanaf hier is de slaapkamer aan de voorzijde te bereiken. Grote slaapkamer is zowel vanuit de hal als vanuit de slaapkamer aan de voorzijde te bereiken. Deze slaapkamer heeft toegang tot de walk-in-closet. De badkamer is bijzonder ruim. Een tweepersoonsligbad, dubbele wastafel een grote inloopdouche en ruimte voor de wasmachine en droger. De wasmachine en droger zijn weggewerkt in een kast. Aan de voorzijde is nog een derde slaapkamer te vinden. Tussen de slaapkamer en de badkamer vind je een apart toilet.
De woonkamer en open keuken, daar word je heel erg enthousiast van. Groot, licht, industrieel. De woning heeft allure. De woning is bijna 8 meter breed, uniek voor Utrecht! Aan de achterzijde heb je openslaande deuren, een groot raam en een schuifpui. Een en al licht! Luxe keuken met kookeiland. Een strakke epoxyvloer en glad gestuukte wanden. Je zou deze woning zo pinnen op Pinterest. Toegang tot de kelder. De kelder is zeer ruim (9m2). In 2016 is de volledige kelder geïnjecteerd/geïmpregneerd en is een nieuw ventilatiesysteem aangelegd. Je kunt hier zelf staan.

Pluspunten van de woning

  • Woonkamer van ca. 8 meter breed;
  • Luxe badkamer & keuken;
  • Locatie ten opzichte van Centraal station & het centrum
  • Groen uitzicht en aangrenzend aan een afgesloten park
  • Goed onderhouden

Vraagprijs € 495.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Loaded

2 minuten lopen Loaded

, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Supermarkten

2 minuten lopen naar Eko Plaza, Aldi & Albert Heijn

GYS

3 minuten lopen GYS

, Otterstraat 54 D te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Roost

4 minuten lopen naar Roost aan de Singel

Centraal Station

6 minuten lopen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Appartement

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Otterstraat 54 D te Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten