Schutstraat 154 te Utrecht

Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Daalsebuurt staat ook wel bekend als de Bloemenbuurt. De buurt is gebouwd als een van de eerste uitbreidingen van de stad sinds de Middeleeuwen. De wijk lag langs de belangrijke route naar Amsterdam. De afgelopen jaren is de wijk flink aan het veranderen. Er komen steeds meer jonge en hippe stellen wonen. Ook de Amsterdamsestraatweg is aan het veranderen. Hippe winkels, speciaalzaken en restaurants. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis

Vanaf de bank kijk je uit op het groen. Een leuke speeltuin en ruimte om te genieten in het groen. Maar eigenlijk heb je dat niet nodig. De tuin is voor Utrechtse begrippen groot en heerlijk groen.  De muur naar de keuken is doorgebroken waardoor er een groot leefgedeelte met een open keuken is ontstaan. Je hebt twee slaapkamers, een grotere aan de achterzijde en een wat kleinere aan de voorzijde.

Omgeving

Begane grond:
Entree, hal, woonkamer, open keuken en eetkamer met openslaande deuren naar de zonnige tuin. Dit is een heerlijke plek om te borrelen en te eten. De keuken is in 2015 vernieuwd. Toen is ook de muur tussen de keuken en woonkamer uitgehaald. Dit zorgt ervoor dat er een fijne eetkamer met open keuken is ontstaan. In de hal is een kelder/proviandkast te vinden. Aan de achterzijde van de woning vind je de slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin. De benedenwoning heeft een nette badkamer met douche en wastafelmeubel. Aan de voorzijde vind je de tweede slaapkamer. Nu in gebruik als kinderkamer.

Tuin:
De tuin is echt een van de grootste pluspunten van het huis. De tuin is ca. 80 m2! Hij is gelegen op het zuidwesten en dus heerlijk zonnig. Maar voor de warme zomers zijn er ook plekjes waar je in ze schaduw kunt zitten. De tuin is een heerlijke plek voor bbq’s en borrels. Er zijn twee terrassen, dus ruimte genoeg voor een grote eettafel en een loungeset.

Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, open keuken en eetkamer met openslaande deuren naar de zonnige tuin. Dit is een heerlijke plek om te borrelen en te eten. De keuken heeft veel werkruimte en opbergruimte doordat er een kookeiland met barretje is geplaatst. Ook is de keuken van alle gemakken voorzien, zoals een extra stoomoven en een quooker. De woonkamer is af te sluiten met authentieke glas in lood deuren. In de hal is een kelder/proviandkast en een grote garderobekast te vinden. Aan de achterzijde van de woning vind je de slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin. De benedenwoning heeft een luxe badkamer met toilet, handdoekradiator, wastafelmeubel en inloopdouche. Vanuit de badkamer loop je door naar een kleine tweede slaapkamer. Hier is nu een inbouwkast gemaakt met de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Hier kun je ook weer een babykamer of studeerkamer van maken.

Tuin:
De tuin is echt een van de grootste pluspunten van het huis. De tuin is maar liefst 80 m2! Hij is gelegen op het zuidwesten en dus heerlijk zonnig. Maar voor de warme zomers zijn er ook plekjes waar je in ze schaduw kunt zitten, zoals onder de moerbeiboom. De tuin is een heerlijke plek voor bbq’s en borrels. Er zijn twee terrassen, dus ruimte genoeg voor een grote eettafel en een loungeset.

Pluspunten van de woning

– Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
– Grote zonnige tuin op het zuidwesten
– Opkomende wijk
– Nette keuken en badkamer
– Sfeer, afwerking en lichtinval

Vraagprijs € 325.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Centraal Station

2 minuten fietsen naar Centraal Station

 

GYS

2 minuten lopen GYS

Schutstraat, Schutstraat 154 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Roost aan de Singel

5 minuten lopen naar Roost aan de Singel

Vredenburg

6 minuten lopen naar de markt op het Vredenburg

Familie van Rijk

8 minuten lopen naar Familie van Rijk

The Food Club

8 minuten lopen naar The Food Club

Brouwerij de Leckere

9 minuten fietsen naar Brouwerij de Leckere

Foto's

Foto's Appartement

Foto's achtertuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Schutstraat 154

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg is een straat volop in ontwikkeling. Ik volg als makelaar gevestigd aan deze straat alle ontwikkelingen op de voet. Toen in kwam studeren in Utrecht in 2010 durfde ik hier niet op de bus te wachten. De koffieshops en sekswinkels zaten op iedere hoek. Ook waarbij het niet direct zichtbaar was aan de buitenkant wist je dat het binnen geen zuivere koffie was. Er zitten nog steeds ondernemers waarvan ik zeker weet dat het geen zuivere koffie is. Maar er is veel aan het veranderen.  Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg: waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk. Afgelopen tijd was het al terug te zien in de wijk. Zelf woon ik in deze wijk en kochten wij een ander, lees iets groter huis met een tuin. In een jaar tijd was de waarde van ons huis na het opknappen ervan al explosief gestegen. Waar iedereen ons vreemd aankeek dat wij in dit stukje Utrecht gingen wonen, zijn ze nu zelf ook op zoek in dit stukje Utrecht.

Documenten