Seringstraat 15 te Utrecht

, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Tweede Daalsebuurt, staat ook bekend als de Bloemenbuurt. De Bloemenbuurt is sinds het afgelopen half jaar ongekend populair. Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, het Centraal Station & de binnenstad. De buurt grenst aan de Amsterdamsestraatweg, een shabby chique straat. De straatweg is meer dan 200 jaar oud, kaarsrecht en meer dan 5 kilometer lang. Met haar 5 kilometer is het de langste (winkel)straat van Nederland. In 1812 gaf niemand minder dan Napoleon Bonaparte de opdracht om deze straat aan te leggen. In de gehele hekwerken rondom de straat zie je de namen van de steden van de Route Imperial verwerkt. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Vanaf 2019 wordt het NS-terrein in enkele fasen verbouwd tot een nieuwe auto-luwe woon-werk buurt onder de naam ‘Wisselspoor’. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis

Dit huis aan de Seringstraat is licht en voelt meteen aan als een ‘thuis’. Het huis heeft een stadstuin, maar de bewoners zitten ook vaak even op het dak. De buren hebben een vergunning voor het dakterras. Het is mogelijk om hier een dakterras te maken, maar hiervoor moet wel een vergunning worden aangevraagd. De woning is knus en licht. Een fijne open haard voor de donkere en koude maanden en open slaande deuren naar de tuin voor de zomerse dagen.

Omgeving

De Amsterdamsestraatweg heeft nog een rauw, stoer randje, maar wist je dat de Amsterdamsestraatweg heringericht gaat worden? De gemeente heeft hier meer dan 1 miljoen euro voor uitgetrokken. Ook zal langzaam aan de schreeuwerige reclame verdwijnen. Er komt meer ruimte voor groen, er komen meer kunstwerken langs de straat. De boekenkast van Jan is de Man staat zelfs in de Lonely Planet. Neem je een kijkje bij het kunstwerk ga dan direct langs bij &Meer. Een leuke winkel vol vintage, hebben dingen en accessoires of bij een Winkel vol Winkeltjes de mooiste sieraden. In de wijk is steeds meer te doen. The Food Club, GYS, Satriales, Familie van Rijk, Loaded & The Ping Pong Club zijn op loopafstand. Voor de avondwandeling, sporten, de kinderboerderij of gewoon eten loop je zo het Julianapark in. Er zijn in het park ook steeds meer festivals te vinden zoals Tapt. Wil je speciaalbiertjes proeven dat kan bij Het Werkspoorkathedraal of bij Oproer. Op dit moment kun je nog gratis voor de deur parkeren.

, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Seringstraat 15 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, grote lichte woonkamer met open slaande deuren naar de stadstuin, trapkast, dichte keuken. Achter de keuken vind je de badkamer met een groot hoekbad, aansluitingen voor witgoed, hangend toilet en wastafel.

1e verdieping:
Overloop met een grote open ruimte. Deze ruimte is eenvoudig om te toveren tot tweede slaapkamer. Grote slaapkamer aan de voorzijde met inbouwkasten en een wastafel.

De buren hebben een 3e woonlaag op de woning geplaatst. Bij deze woning is dit ook mogelijk. Echter, moet hier een vergunning voor aangevraagd worden.

Pluspunten van de woning

  • Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • Fijne stadstuin
  • Opkomende wijk
  • Werkende open haard
  • Mogelijkheden met betrekking tot opbouw en realiseren extra slaapkamer.

 

Vraagprijs € 290.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

The Food Club

1 minuut lopen naar The Food Club

Familie van Rijk

4 minuten lopen naar Familie van Rijk

Julianapark

5 minuten lopen naar het Julianapark

Station Zuilen

6 minuten lopen Station Zuilen

GYS

7 minuten lopen GYS

Brouwerij de Leckere

8 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin en dak (geen vergunning voor dakterras)

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Seringstraat 15 Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten