Stephensonstraat 33 te Utrecht

, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Elinkwijk

Elinkwijk is tussen 1915 en 1927 ontstaan. De wijk is gebouwd voor het hogere personeel van metaalindustrie Demka & Werkspoor. De grond kon voor een gunstige prijs worden overgenomen van de grondbezitter W.H.A. Elink Schuurman. De voorwaarde was wel dat het het een ‘tuinwijk’ moest worden. Architect Karel Muller zette voor “Elinkwijk” de achterliggende principes van deze Engelse gedachte van Ebenezer Howard om. Het gebogen stratenpatroon is ruim opgezet en ontworpen met aandacht voor de juiste zichtlijnen. Er staan voornamelijk fraaie eengezinswoningen.

Omgeving

Vanaf de Stephensonstraat fiets je in ca. 3 minuten naar Station Zuilen, in ca. 10 minuten naar Utrecht Centraal en de binnenstad van Utrecht. Je kunt biertjes drinken bij Oproer of het Werkspoorkathedraal, glutenvrij eten bij The Food Club en meteen je wijnbingokaart laten stempelen en pindakaas eten bij Familie van Rijk of een lekker broodje meenemen. Het Julianapark is om de hoek. Ook bij de Parel van Zuilen & Fort aan de Klop ben je zo. Je bent met een paar minuten op de snelweg en zo in Amsterdam of Den Bosch.

Het woonhuis

Dit is een huis waar je je direct thuisvoelt. Charmant, ruimtelijk en uitzicht alsof je in een dorp woont. Dit sfeervolle woonhuis heeft daarnaast bijzonder veel mogelijkheden. Het heeft 3 slaapkamers en een woonkamer met charmante details. Overal zijn de paneeldeuren nog aanwezig. De tuin is fantastisch en meteen wat deze woning zo bijzonder maakt. Je hebt vrij uitzicht en het perceel is maar liefst 170 m2 groot. Deze tuin is UNIEK: er zijn verschillende hoekjes, mooie bloemen en planten en een vijvertje. Zitjes met zon en schaduw in het groen, waar vind je dat nou in de stad? Wanneer je de woning wilt uitbouwen en opbouwen heb je een zeer riant woonhuis met nog steeds een grote tuin over om van te genieten!

, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 33 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, toilet, kelderkast, woon-/eetkamer met vaste kasten. Keuken, bergkast en doorgang naar de douche.
In de tuin bevindt zich een grote schuur.

1e verdieping:
Overloop met wastafel en 3 slaapkamers. Daarnaast is er nog een vliering. Hierdoor is er voldoende bergruimte.

Pluspunten van de woning

✓ Ligging ten opzichte station, uitvalswegen en natuur
✓ Ontwikkelingen in de wijk waaronder de Cartesiusdriehoek en levendige Amsterdamsestraatweg
✓ Grote voor- en achtertuin met achterom
✓ Ruimtelijke opzet van de wijk

✓ Uitbouwmogelijkheden

Vraagprijs € 315.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Slagerij van Es

3 minuten lopen naar Slagerij van Es

Brouwerij de Leckere

7 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

Station Zuilen

8 minuten lopen naar Station Zuilen

The Food Club

10 minuten lopen naar The Food Club

De Parel van Zuylen

10 minuten fietsen naar De Parel van Zuylen

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Stephensonstraat Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten