, 5 x Waarom je graag in Lombok wil wonen, Makelaar in Utrecht

5 x Waarom je graag in Lombok wil wonen

Lombok & Nieuw Engeland zijn momenteel ongekend populair. Dat is weleens anders geweest. Maar steeds meer mensen ontdekken de gunstige ligging en karakteristieke woningen in Lombok. Daarnaast is het stationsgebied volop in ontwikkeling en als je kijkt naar alle bouwplannen in Utrecht dan zie je dat de westkant van Utrecht het meeste zal ontwikkelen.

1. Er is verkoeling in de wijk

Wie kent de Muntkade niet? Het is er prachtig en je kunt er heerlijk zwemmen. Hier kun je heerlijk aan het waterkantje liggen. Ook is stadsstrand Soia heel dicht bij. De Leidse Rijn zal doorgetrokken worden tot aan het centrum. Hier komen 3 bruggen.

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal heb je nu een groenstrook waar weinig leven is. Zonde! Dit moet een fijne plek zijn om in het zonnetje met een boekje te genieten, te sporten, te fietsen, te wandelen en om buurtgenoten te ontmoeten. Het is nu nog niet mogelijk om helemaal van de ene kant naar de andere kant te fietsen of te lopen. Op dit moment zijn er nog maar weinig voorzieningen. Maar hier kan verandering in komen. Het kanaal heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen

  • weids uitzicht, door het grote wateroppervlak
  • het buitenleven gevoel midden in de stad
  • de vrachtschepen op het kanaal zorgen voor levendigheid
, 5 x Waarom je graag in Lombok wil wonen, Makelaar in Utrecht

2. De lekkerste ingrediënten vind je in de wijk

Op de Damstraat & in de Kanaalstraat vind je leuke speciaalzaken, groentewinkeltjes, kleine supermarkten, de aller lekkerste baklava en de meest exotische ingrediënten. Ken je Morty’s al? Hier vind je zelfs vegan kaasjes. Maar ook gluten vrije producten. De Turkse en Marokkaanse groentenboertjes voor goedkope groenten en fruit. Maar ook heerlijke bakkers met de lekkerste zoetwaren.

3. Hotspots in de wijk

Toen wij even geen woning hadden in Utrecht hebben we er een aantal keer geslapen: The Anthony. Een fijn hotel met een grote binnentuin, een goede bar en een heerlijk restaurant. Hier word je echt heel erg blij van. Tijdens het thuiswerken zin in een goede kop koffie? Koffie en Ik is een heerlijke koffietent in de wijk. Lekkere taartjes, goede koffie en een fijne werkplek. Een lekkere pizza haal je bij Pizza Beppe of BastaCosi. Iets bijzonders eten? Jasmijn & Ik heeft een hele goed Aziatische keuken. Loop je iets verder ben je bij Landhuis in de Stad in Park Oog in Al of ben je aan de Croeselaan met hippe concepten.

, 5 x Waarom je graag in Lombok wil wonen, Makelaar in Utrecht

4. Centraal gelegen

Je woont in Lombok heel erg dicht bij het centraal station. Niet allen de treinverbinding is goed. Ook de bussen zijn binnen handbereik. Met de auto ben je zo op de snelweg en toch woon je aan de rand van het centrum van Utrecht. Vanuit Lombok kun je zowel eenvoudig naar het oosten, westen als zuiden rijden. Utrecht staat bekend om de historische binnenstad. Het ligt centraal en de gebruikersdruk is daardoor hoog. De binnenstad heeft dus uitbreiding nodig om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Het Utrechtse centrum zal moeten uitbreiden. Hier zijn twee plaatsen voor aangewezen. Het Lombokplein en het Beurskwartier. Er zullen ongeveer 3500 woningen gebouwd worden, afgewisseld met werkplekken, horeca cultuur en buurtwinkels, 2 parken voor het Beurskwartier en een plein aan het water voor het Lombokplein. Lombok is heel erg centraal gelegen. Door de komst van de uitbreiding van het centrum wordt Lombok het nieuwe centrum.

, 5 x Waarom je graag in Lombok wil wonen, Makelaar in Utrecht

5. Volop in ontwikkeling

De westkant wordt een hippe & duurzame aanvulling op het stadscentrum. Met de steeds grotere groep uit Amsterdam en de centrale ligging van Utrecht West ten opzichte van Amsterdam zullen Lombok & Nieuw Engeland alleen maar populairder gaan worden. De westkant zal door alle ontwikkelingen een enorme boost krijgen. Daarnaast komt er nog een nieuwbouwproject: Cartesiusdriehoek. Dit zorgt voor een extra boost van de wijk. Lombok zal naar verwachting de aankomende jaren steeds populairder worden. Dit heeft een gunstige uitwerking op de waarde van de woonhuizen.

Wil jij in Utrecht West wonen? Bekijk dan ons aanbod.