Lombok, 5 x waarom in Lombok wonen heel leuk is, Makelaar in Utrecht

5 x waarom in Lombok wonen heel leuk is

Lombok en Nieuw-Engeland, twee Utrechtse pareltjes die zichzelf steeds meer op de kaart zetten. Als jouw creatieve makelaarskantoor zijn wij enthousiast over wat deze wijken te bieden hebben. We nemen je mee op ontdekkingsreis door Lombok en presenteren vijf onweerstaanbare redenen waarom wonen hier simpelweg geweldig is.

1. Levendig water: Muntkade en Amsterdam-Rijnkanaal

Lombok wordt omarmd door levendige water zoals de bekende Muntkade. Een plek waar je niet alleen geniet van prachtig water, maar waar verkoeling te vinden is voor degenen die graag een duik nemen. Langs het Amsterdam-Rijnkanaal wordt een groenstrook ontwikkeld, met weids uitzicht, een uniek buitenlevengevoel in het hart van de stad, en de levendigheid van voorbijvarende vrachtschepen. Je vindt hier nu bijvoorbeeld al Soia, een super leuk stadsstrand waar ook leuke kleinschalige festivals en feestje worden georganiseerd.

2. De beste ingrediënten

Stap de Damstraat en Kanaalstraat in voor een culinaire ontdekkingsreis. Speciaalzaken, groentewinkels, en bakkerijen prikkelen je zintuigen met de meest verse en bijzondere ingrediënten. Van vegan kaasjes tot exotische producten; hier vind je het allemaal. Turkse en Marokkaanse groentenboertjes, Oosterse delicatessenszaken en binnenkort ook nog Familie van Rijk bij de Groeneweg, deze buurt verwent je smaakpapillen. Ik vind zelf de echte oude slijterij ook super leuk. De eigenaren kennen je en ze verkopen echte Utrechtse producten. Persepolis is van de meeste klanten de grootste favoriet. Hier verkopen ze de lekkerste ingrediënten.

3. Hippe hotspots voor werk en ontspanning

Lombok bruist niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds. Hotel The Anthony biedt een aangenaam verblijf met een grote binnentuin en een heerlijk restaurant. Het is een voormalig klooster, alles is er roze en het is echt een hele toffe plek om eventjes te zijn. Koffie en Ik is de perfecte plek voor een productieve werkdag met heerlijke koffie en taartjes. Voor de lekkerste pizza’s zijn Pizza Beppe en BastaCosi absolute aanraders. En wil je iets bijzonders proeven? Jasmijn & Ik verwent je met een Aziatische keuken van topklasse. Dit restaurant verrast je echt. Lombok staat garant voor zowel werk als ontspanning op het hoogste niveau. Wat ik zelf super leuk vindt is Kanaalzicht. Dit is een echt Utrechts café geopend in 1905. Bijna iedere zondag is er live muziek. Je zit hier heerlijk in het zonnetje op het terras en kijkt uit over het water. Molen de Ster is ook een heel bijzonder plekje. Hier zit je aan het water. Je kunt hier lunchen, producten kopen. Maar er zijn ook evenementen.

4. Centraal gelegen met uitstekende bereikbaarheid

Wonen in Lombok betekent genieten van een centrale ligging. Het centraal station, met uitstekende trein- en busverbindingen, ligt praktisch om de hoek. Met de auto ben je snel op de snelweg, terwijl je toch aan de rand van het bruisende centrum van Utrecht woont. Lombok speelt een sleutelrol in de uitbreiding van het stadscentrum, waardoor het dé nieuwe centrale plek van Utrecht wordt.

5. Constante ontwikkeling voor een toekomstbestendige wijk

Eerder schreven we al dat het zwaartepunt van de stad zou verschuiven naar de westkant van de stad. Lombok staat niet stil; het groeit en bloeit. De westkant van Utrecht wordt een hippe en duurzame aanvulling op het stadscentrum. Met de groeiende interesse vanuit Amsterdam en de centrale ligging van Utrecht West wordt Lombok alleen maar populairder. Nieuwbouwprojecten zoals de Cartesiusdriehoek geven de wijk een extra boost. Investeren in Lombok is investeren in een bloeiende toekomst.

In het bruisende hart van Lombok, waar het Westplein nu nog gedomineerd wordt door auto’s, asfalt, en fietsen, staat een radicale transformatie op stapel. Binnen enkele jaren zal dit gebied opnieuw worden vormgegeven tot wat we nu voorlopig het Lombokplein noemen, een symbool van groen, water, en welzijn.

Wat kun je verwachten?

  • Twee opvallende woongebouwen, één op de Kop van Lombok en één aan de Leidseweg, zullen het stadsbeeld verrijken met ongeveer 350 tot 400 woningen, waaronder sociale huur, huur- en koopwoningen in het middensegment, en woningen in het hogere segment.
  • Het gebied zal groener worden met de aanplant van ongeveer 300 nieuwe bomen en de ontwikkeling van een bevaarbare Leidse Rijn met drie bruggen.
  • Bij het NH-Hotel zal nieuwe bebouwing verrijzen, waaronder uitbreiding van het hotel, ateliers, en kleinschalige kantoorunits voor lokale ondernemers.
  • Een park aan het water van de Leidse Rijn met een natuurvriendelijke oever en twee tuinen tussen de nieuwe gebouwen aan de Leidseweg zullen zorgen voor een harmonieuze leefomgeving.
  • Een fietsroute langs de Leidse Rijn naar de binnenstad en het Centraal Station zal de mobiliteit bevorderen.
  • Een stadsstraat zal het verkeersplein vervangen, waardoor een normale maar levendige straat ontstaat met twee rijbanen waar je 30 km per uur mag rijden.

Het Beurskwartier wordt de nieuwe en levendige plek om te wonen

Ontdek het bruisende Beurskwartier, een moderne toevoeging aan het historische hart van Utrecht, gelegen tussen Croeselaan, van Zijstweg en Graadt van Roggenweg. Deze dynamische wijk wordt vanaf 2023 dé plek om te wonen, werken en ontspannen, en belooft een eigentijds centrumgebied te worden voor alle Utrechters.

Wat mag je verwachten?
  • Woningen: Een ambitieus plan voor minstens 2.500 nieuwe woningen, variërend in hoogte van 12, 25 tot 45 meter. Hoogbouw met pieken tot 70 of 90 meter zal het stadsgezicht verrijken.
  • Diversiteit: Appartementen en werkruimtes in verschillende groottes en prijsklassen, inclusief sociale middeldure tot dure huurhuizen, koopwoningen, en werkplekken voor zo’n 5.000 mensen.
  • Groene Oases: Twee parken en diverse voorzieningen voor cultuur, recreatie, en uitgaan zullen Beurskwartier transformeren tot een gebied waar groen en vermaak hand in hand gaan.

Wil jij wonen in Lombok?

Ben jij klaar om de unieke sfeer van Lombok te ervaren? Ontdek dan jouw nieuwe thuis in deze bruisende wijk. Bekijk ons aanbod en neem contact op voor meer informatie. Lombok wacht op je met open armen en eindeloze mogelijkheden. Ontdek, beleef, en omarm het leven in Lombok!