, Wat mis jij nog op de Amsterdamsestraatweg?, Makelaar in Utrecht

Wat mis jij nog op de Amsterdamsestraatweg?

Dit weekend waren Gé & Lindy in Amsterdam. De lockdown is lang en de rondjes in Utrecht kwamen een beetje onze neus uit. We besloten een ander rondje te lopen en wel in Amsterdam. Gé is dol op Amsterdam en Lindy vindt het vooral veel te druk. Maar Lindy is wel dol op alle leuke bakkertjes, speciaalzaken en horeca. Stiekem mist ze dat wel een klein beetje aan de Straatweg.

De Amsterdamsestraatweg is de langste straat van Utrecht. Er zijn talloze winkels. Ook veel kababzaken en kappers. Maar inmiddels ook heel erg veel leuke winkels en horecazaken. Je ziet het langzaam aan veranderen.

In de wijken rondom de Straatweg is de vraag naar woningen enorm toegenomen. De m2 prijs is er het afgelopen jaar zelfs met 14,8% gestegen. Voor heel Utrecht is dit 12,3%.

De Amsterdamsestraatweg gaat heringericht worden. Maar wat gaan ze precies doen?

Wat gaan ze doen?

  • Ze richten de Amsterdamsestraatweg in als een 30-kilometerstraat
  • De indeling van de weg en de fietspaden blijft hetzelfde
  • Tussen de Weerdsingel en het spoorviaduct richten ze de weg helemaal opnieuw in. Hiermee zorgen ze voor een veilige weg waar fietsers en voetgangers goed kunnen oversteken.
  • Tussen het spoorviaduct en de Marnixlaan richten ze de straat anders in op specifieke plekken. Bijvoorbeeld bij de pleinen en oversteekpunten. Zo wordt het ook hier veiliger om over te steken.
  • We verbeteren het zicht op en vanuit de zijstraten van de Amsterdamsestraatweg. Ook zorgen ze voor zo min mogelijk obstakels op het fiets- en voetpad.
  • De bomen op de Amsterdamsestraatweg krijgen meer ruimte om te groeien.

Verandering van de wijk

De Amsterdamsestraatweg stond lang niet hoog op het verlanglijstje tussen de leukste wijken om te woning. Maar het wordt steeds leuker. De Amsterdamsestraatweg is weer hip. Jan is de Man heeft er voor gezorgd dat de Straatweg zelfs in de Lonely Planet staat. Een wereldse straat, dat is wat de Straatweg moet worden. Een straat vol speciaalzaken. En langzaam zien we verandering. Er komen hippe zaakjes en de voormalige arbeiderswoningen worden goed verbouwd.

, Wat mis jij nog op de Amsterdamsestraatweg?, Makelaar in Utrecht

In 2030 hebben we er in deze wijk nog eens 10.000 mensen bij. Dit kan een enorme impuls geven aan de wijk. Vroeger was het een straat vol met speciaalzaken. Niet een straat met 30 kappers, shoarmatenten en belwinkels. Ik fiets nu vaak even naar de Sligro voor lekkere kaasjes en vis een traiteur zoals Peek & Van Beurden ik zou er erg gelukkig van worden! Nog fijner als ze openingstijden tot 20.00 hanteren zodat iedereen die uit zijn werk komt er ook heen kan. Top toch? Ook een wijnbar, de Spaghetteria of een ander leuk barretje lijken mij een welkome aanvulling op de Straatweg.

Wat missen jullie? Laat het ons weten