appartement kopen in Utrecht, 5 tips bij het kopen van een appartement in Utrecht, Makelaar in Utrecht

5 tips bij het kopen van een appartement in Utrecht

Een appartement kopen in Utrecht

Wil jij een appartement kopen in Utrecht? Bij een appartement komt altijd meer kijken dan een grondgeboden woning. Een appartement in Utrecht is vaak een goed alternatief als een woonhuis te duur is. Hier een aantal tips:

1. De vereniging van eigenaren

Ga jij een appartement kopen in Utrecht, dan heb je automatisch te maken met een vereniging van eigenaren. Het kan zijn dat deze vereniging niet actief is. Samen met de vereniging van eigenaren ben jij verantwoordelijk voor het complex en de eigenaar van het complex. Kijk dus altijd naar het Meerjaren onderhoudsplan, de balans en de notulen om te weten hoe de vereniging er voor staat.

2. Erfpacht

Is het complex op eigen grond gelegen? Zo ja, dan is er niets aan de hand. Maar het kan zijn dat het appartement op erfpachtgrond gelegen is. In sommige gevallen betaal je dan bovenop de koopsom periodiek een canon. Vaak is de gemeente de eigenaar van de grond. In dat geval is het vaak goed mogelijk om het appartement te financieren. Is de grond van een particulieren eigenaar, dan is het vaak moeilijk om de grond te financieren. Het is mogelijk om met alle eigenaren van het complex de erfpachtgrond af te kopen. Dit moet unaniem gebeuren.

3. Isolatie

Ga jij een appartement kopen in Utrecht, vraag dan altijd wie de huidige bewoners van de buurpanden zijn. Het is van belang hoe de woning geïsoleerd is om in te schatten hoeveel last je zult krijgen van de toekomstige buren. Wanden kunnen geïsoleerd worden met voorzetwanden, ook met ondervloeren is veel resultaat te behalen.

4. Meter voor nutsvoorzieningen

Check bij het kopen van een appartement of de meters gescheiden zijn. Je wilt tenslotte alleen betalen voor jouw eigen verbruik. Een tussenmeter kan ook een oplossing zijn. Echter, moet het niet zo zijn dat jouw breukdeel even groot is als jouw buren met 2 kinderen. Dit betekent dat jij fors te veel moet betalen.

5. Servicekosten

Het is belangrijk om voor het kopen van een appartement in Utrecht te achterhalen hoe hoog de servicekosten zijn. Daarnaast is het belangrijk om te bekijken wat er allemaal van deze servicekosten wordt betaald en welke kosten er aan komen voor het onderhoud. Ook is het belangrijk om in de notulen te checken of de kosten niet in de nabije toekomst verhoogd worden.

Wil jij een appartement kopen in Utrecht? Laat het verkopers weten. Maak hier jouw profiel aan.