Frümel, een gezellige huiskamer aan de Amsterdamsestraatweg

Frümel

Frümel maakt Utrecht een beetje thuis. De mensen van Frümel krijgen vaak te horen dat mensen zich fijn voelen in de winkel. Mensen komen graag terug. Zo vertellen de eigenaren: “We hebben een keer een oudere mevrouw in de winkel gehad die even emotioneel werd, ze gaf aan dat ze een bepaalde gezelligheid thuis nog miste en dat ze deze hier wel voelde. We hebben samen gekletst en een paar maanden later kwam ze weer terug. Ze bedankten ons voor het gesprek , en zei dat ze het heel fijn had gevonden en de winkel ook deze keer weer voelde als een ‘gezellige huiskamer’. Mooier kan een compliment echt niet zijn”

Vintage

Frümel is gestart in 2015. De eigenaren zijn altijd op zoek naar mooie meubels uit de jaren 60, in kringloop-winkels, zolders op oude boerderijen, huisontruimingen, bejaardenhuizen, bij familie, tussenhandelaren of op markten. Ze knappen de meubels op, stofferen ze opnieuw en zorgen ervoor dat ze weer ‘klaar zijn voor een nieuwe ronde’. Ze maken een duidelijke selectie in de producten die ze kiezen, zodat ze de sfeer in de winkel ‘fris en bij de tijd’ houden. Ze willen koste wat kost voorkomen dat het een ‘kringloop-vibe’ krijgt. De winkel moet hip en classy zijn. Producten die je makkelijk plaatst in een hedendaags interieur.

Toekomst

De toekomstplannen? Groeien! Een grote loods, waarin ze onbeperkt meubels kwijt kunnen. De wijk rondom de Amsterdamsestraatweg zal binnen 5 jaar booming business zijn. De wijk is aan het veranderen. Er komen jonge ondernemers, jonge gezinnen met kinderen, stelletjes en ook studenten trekken meer naar deze wijk. De mensen van Frümel hopen wel echt dat het ‘rauwe, het typische Utregse en multiculturele’ blijft, anders wordt het een wijk die ‘veryupt’ waardoor de charme verloren gaat.

Mooie plekjes van Utrecht

Utrecht heeft meerdere mooie plekjes. Elke wijk heeft in Utrecht een eigen vibe. Zo heeft deze wijk een rauw randje, is Rivierenwijk up and coming met allemaal nieuwe barretjes, Overvecht groener dan de rest van Utrecht. Wittevrouwen perfect is om te verdwalen en zijn er prachtige oude gebouwen, Tolsteeg is prachtig om met de boot te varen en de rij monumentale panden te ontdekken. De Oudegracht, elke keer als je hier loopt zie je wel iets nieuws wat je voorheen nog niet was opgevallen.

Limburgse gastvrijheid bij Frümel

Het best bewaarde geheim van Frümel is de Limburgse gastvrijheid en vriendelijkheid die we vanuit onze geboorteplaats hebben meegenomen. Iedereen is altijd welkom in de winkel. Zelfs als ze gesloten zijn, gaan de deuren nog weleens open. Is er iets mis met de gekochte meubels, dan zoeken ze bij Frümel samen naar een oplossing. Is er iemand van het team jarig? Dan val je met de neus in de boter: Limburgse Vlaai.

Kom jij ook ontdekken wat voor een leuke winkels er op de Amsterdamsestraatweg zitten? Gusto Casa zit er vanaf 25 januari 2019!