Leidsche Rijn, Leidsche Rijn de grootste Vinex-wijk van Nederland wordt steeds aantrekkelijker, Makelaar in Utrecht

Leidsche Rijn de grootste Vinex-wijk van Nederland wordt steeds aantrekkelijker

Leidsche Rijn een lange tijd vonden we dit echt geen Utrecht. Het was die nieuwbouwwijk aan de andere kant van het water. Je kon er goedkoop een goed geïsoleerde woning kopen. Vaak hoorde wij van mensen in de zoektocht naar een woning, nou desnoods Leidsche Rijn. Er waren weinig stadse voorzieningen en mensen fietste met een rotgang de gele brug over het centrum in.

Leidsche Rijn Centrum

Inmiddels heeft Leidsche Rijn een fijn centrum. Er zijn leuke horecazaken zoals de Pizzabakkers, Wijnbar Most & Buurten in de Bieb. Je kunt terecht bij ketens die we in de stad hebben zoals Casa, H&M, Rituals, ICI Paris XL en bijvoorbeeld de Big Bazaar. Maar je hebt ook fijne speciaalzaken zoals de vishandel Volendam, Leonidas en de Notenbar. Je hebt gezellige pleintje met een fontein. Langzaam aan begint het centrum te leven en te bruisen.

Dicht bij het groen

Op dit moment kunnen we natuurlijk veel minder gebruik maken van de horeca. Een groene leefomgeving wordt steeds belangrijker. Vanuit Leidsche Rijn ben je zo bij het Strijkviertel, de Haarrijnse plassen en het mooiste en grootste park van Leidsche Rijn: ‘Het Maximapark’. Hier kun je actief sporten, maar ook heerlijk wandelen en spelen.

Goed geisoleerd

Nu we meer thuiswerken is het fijn dat een huis niet kiert en tocht. Maar gewoon comfortabel is. Meer thuiswerken betekent ook langer stoken. Men een oud huis betekent dat vaak een torenhoge rekening en nadenken over de duurzaamheidsmaatregelen. De meeste woningen in Leidsche Rijn zijn goed geïsoleerd en relatief nieuw. Je hoeft dus geen investeringen te doen om jouw huis te verduurzamen en je stookkosten zijn niet torenhoog. Wel zo fijn toch.

Investeren

Door de overdrachtsbelasting die naar 8% gaat voor beleggers, zijn steeds meer beleggers op zoek naar een goede investering. Voor woningbouwcoöperaties is er vast gesteld dat huurwoningen een C-label moeten hebben. Veel beleggers houden dit al in hun achterhoofd en zoeken al een wat duurzamere belegging. Een beleggingsobject met weinig onderhoud en weinig toekomstige investeringen zijn natuurlijk interessant.

Prijsstijging Leidsche Rijn

Leidsche Rijn wordt steeds geliefder en dat is terug te zien in de prijsstijging. Je bent met nog geen 15 minuten fietsen in de Utrechtse binnenstad. Super dichtbij eigenlijk. De prijsstijging afgelopen half jaar was 16,6%. Dat is best een hele forse stijging. Leidsche Rijn ligt natuurlijk ook super gunstig ten opzichte van de uitvalswegen, ik verwacht dat Leidsche Rijn nog weleens aantrekkelijker kan worden in de aankomende jaren. Daarmee is Leidsche Rijn naast een fijne plek om te wonen, ook een goede investering.