3 x waarom je graag in De Meern wil wonen

Veel mensen willen wonen in de binnenstad van Utrecht. Maar met de huidige prijzen is dat soms bijna onmogelijk. Zeker als je op zoek bent naar een fijn, wat groter, huis om met het gezin in te wonen. Velen kijken daarom naar omliggende dorpen en steden.

1. Alles is dichtbij

De Meern is gebouwd als woonplaats voor gezinnen. Daar zijn de voorzieningen dan ook op ingericht. Supermarkten, restaurants en gezondheidszorg zijn om de hoek. En van kinderopvang tot basis- en middelbare school. Jouw kroost zal bij lange na niet zo ver naar school hoeven te fietsen als wij vroeger! Ook de vele sportverenigingen die De Meern telt, zijn op fiets- of loopafstand. Een leuk weetje is dat De Meern één van de grootste voetbalclubs van Nederland heeft. Daarnaast is het er ontzettend veilig. Je kunt jouw kinderen dus met een gerust op pad sturen. En aangezien De Meern nog volop in ontwikkeling is, zullen er alleen nog maar meer voorzieningen bij komen. Ken je Castellum al? Kinderen kunnen hier spelen en de ouders vermaken zich hier prima. Er zitten maar liefst 3 horecagelegenheden. Brouwerij Maximus is onze favoriet.

2. Altijd goed bereikbaar

De Meern is super goed bereikbaar. Ga jij altijd met de trein naar werk? Je stapt dan op bij station Leidsche Rijn. Of ga je met de auto? Dan rij je zo de A12 op en vanuit daar kun je alle kanten op. Je bent echt zo in Amsterdam. Met ca. 30 minuten ben je met de auto op de Zuidas. Wonen in een dorp naast de stad Utrecht heeft nog meer voordelen. Zo kun je gratis parkeren voor de deur en hoef je niet achteraan in de file aan te sluiten om de wijk uit te komen. En wil je op je vrije dag toch de drukke gezelligheid van de Utrechtse binnenstad opzoeken? Dan fiets je in 30 minuten naar het centrum. Geen zin om de binnenstad in te gaan? Met 15 minuten fietsen ben je bij Leidsche Rijn Centrum.

3. De natuur op steenworp afstand

Met al die voorzieningen en een goede bereikbaarheid kunnen we ons voorstellen dat je een grijs beeld krijgt van De Meern. Maar niets is minder waar. Om de buurten en tussen de straten door is overal groen te vinden. Er zijn uitgerekte parken, vele sloten en (loop)bruggen. Met de fiets of te voet ben je vaak sneller bij de supermarkt dan wanneer je de auto pakt. Op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een kleine speeltuin. Aan de rand van De Meern ligt recreatieplas Strijkviertel en middenin het dorp ligt het Kloosterpark, waar ’s winters een ijsbaan te vinden is. Hoe divers kun je het krijgen?!  Met nog geen 20 minuten fietsen ben je bij de Haarrijnse plas. Dat betekent relaxen bij Beachchouse Key West. Als laatst, maar zeker niet als minste, noemen we het Maximapark. Dit park is zo veelzijdig dat het zelfs een eigen website heeft. Je kunt er wandelen, skeeleren, zwemmen, uit eten, naar een Japanse óf een vlindertuin en ga zo maar door. Nog leuker dan hier alles te vertellen is om het zelf te ontdekken.

Weetjes over De Meern

  1. De gemiddelde vierkante meterprijs voor een tussenwoning in Utrecht is € 5.363,- en in De Meern € 4.252,-. Een groot verschil dus, terwijl de locatie top is.
  2. Er zijn 2.672 serieuze woningzoekers in De Meern en 57 beschikbare woningen
  3. Sinds 1 januari 2001 hoort De Meern officieel bij Gemeente Utrecht
  4. De Meern heeft 7 mooie parken
  5. Frans van Seumeren is geboren in De Meern

Wil jij wonen in De Meern? Bekijk ons aanbod.